Dan sta je een keer voorschut, who cares?


Bron foto: AD.nl

Heel nonchalant neemt Dimitri mijn Facetime oproep op. Relaxt, positief en enthousiast zoals hij bekend staat. We hebben het kort over de coronacrisis en ik merk al snel, dat Doorn ook daar positief naar kan kijken.

“We zijn zelf ook nogal verslaafd aan wijn, dus we voelden gelijk een match.”

Dimitri doet een opleiding om ondernemer te worden en werkt tijdens zijn vrije uurtjes bij Bram Ladage. “Mijn doel is momenteel echt om ondernemer te worden.” Toch dachten mensen in zijn omgeving daar anders over. Toen Dimitri met zijn vrienden het realityprogramma Chateau Meiland keek en hij spontaan Martien begon te imiteren, werd hem aangeraden hier iets mee te doen. “Oh, wat een gezeik ook weer.”, imiteert Dimitri tijdens ons gesprek. Het klinkt exact als Martien. “We zijn zelf ook nogal verslaafd aan wijn, dus we voelden gelijk een match.”Als je vrienden zoiets zeggen, ga je daarover nadenken en de mimieken overnemen.” “ Toen ik op een avond op een feestje was, is in een dronken bui de Martienkantien ontstaan.”

“Je krijgt opeens heel Nederland over je heen.”

Na het aanmaken van de Martienkantien op Instagram en het plaatsen van de eerste video’s, brandde het gelijk los. “Ik werd gelijk benaderd door Blue Circle welke gespecialiseerd is in Nederlandse entertainment programma’s, die vroegen of ik mee wilde doen aan Hollands Got Talent.” Het AD schreef een artikel over mij en talloze media volgden. Toch vond Dimitri de afgelopen tijd heftig. “Je krijgt opeens heel Nederland over je heen, positieve, maar ook negatieve dingen.” “Daar kies je wel voor natuurlijk, maar dat blijft wel heftig.” Toch weet Doorn hier goed mee om te gaan. “Ik heb even rust genomen en bewust mijn telefoon weggelegd.” “Ik kies zelf waar ik wel en niet op reageer.” “Er is geen één kok die kan koken naar alle monden.”, zegt Doorn. Toch is de meerderheid van de reacties positief. Zo krijgt Dimitri zelfs berichten van mensen die hem bedanken voor zijn video’s, omdat deze zouden helpen tegen hun depressie.

Bij bekende Nederlanders valt Dimitri ook in de smaak. Zo is Marijke Helwegen bijvoorbeeld ook groot fan van Dimitri. Op een bruiloft hebben de twee elkaar ontmoet en daar is het contact ontstaan. “Ze stuurt iedere week een berichtje om te vragen hoe het gaat.”

Op lange termijn ziet Dimitri het mediawereldje wel zitten. “Als ik op het punt kom dat ik er echt van kan gaan leven, maar dat zal nog wel even duren.” Dimitri is nu bezig met het opzetten van een eigen serie op YouTube. Een concept waarbij Dimitri elke keer een typetje zal spelen en zijn gast gewoon zichzelf zal zijn. Ze gaan dan naar een snackbar en proeven daar de favoriete snack van de eigenaar. “Dat wordt gewoon hysterisch, dat kan niet anders.”

“Ik wil een echte zaterdagavondchaos creëren”

Dimitri’s grootste droom, is een zaterdagavondprogramma op televisie in een unieke setting. De moderne en geregisseerde studio’s van nu, spreken Dimitri niet zo aan. “Ik wil een echte zaterdagavondchaos creëren, met publiek, een drukke setting, een plofbank en een hond.” “Een soort talkshow, waar mensen een act kunnen doen of hun verhaal kwijt kunnen.”

Toch blijft Dimitri kritisch “Als je trots bent op jezelf, vind je dat alles goed gaat.” “Ik vind dat je altijd bezig moet zijn om je prestaties te verbeteren.” “Ik ben altijd aan het schaven om beter te presteren.” Dimitri vindt het fantastisch wat er momenteel gebeurt en geniet er enorm van, maar vindt het belangrijk om dicht bij zichzelf te blijven. “Ik wil niet als influencer gezien worden.”

De grootste boodschap die Dimitri mee wil geven is: “Ik wil mensen entertainen en blij maken met humor en positiviteit in mijn video’s.” “Ik vind dat we dat tegenwoordig onvoldoende hebben, want iedereen is bang dat hij/zij zichzelf voorschut zet.” “Nou, dan gebeurt dat, who cares?” “Je weet zelf wie je bent en dat moet je niet weerhouden om te doen wat je wil.”

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven