Wat te doen tijdens corona in de herfst

We moeten weer schakelen, onze mogelijkheden worden weer beperkt en veel plannen vallen opnieuw in duigen. I got you, want ik heb een lijst gemaakt met hele leuke activiteiten die je gewoon thuis, alleen, of met je beste vriendin kan doen! Laten we het positief bekijken en proberen te genieten van alle activiteiten die je gewoon vanuit huis kan doen.
Wat te doen tijdens corona
Wat te doen tijdens corona in de herfst

1. Organiseer een "Halloween avond" Ik heb een hekel aan horrorfilms en dat is dan ook zeker geen vereiste voor deze avond. Ik denk aan snacks, een goede serie of film, spelletjes en een lekkere playlist.


Tips:

- Maak een borrelplank met allemaal zoetige hapjes! Hartig kan uiteraard ook als daar jouw voorkeur ligt. Op de foto kan je inspiratie op doen. Zeg nou zelf, hier word je toch vrolijk van?


- Ik deel in een later artikel mijn tips voor Netflix en Videoland. Zet een leuke film op en snacken maar.


- Spelletjes doen het ook altijd goed. 30 Seconds is natuurlijk een klassieker die niet kan ontbreken op zo'n avond. Verder is Twister erg leuk, maar niet heel Coronaproof. Dat is natuurlijk wel een leuk spelletje als je deze avond met je gezin doet.


- Uiteraard kan een goede playlist niet ontbreken. Op Spotify is mijn favoriet op dit moment "Songs to sing in the car"2. Lekker Amerikaans; maak een Halloween pompoen. Je merkt het misschien al, maar ik ben op het moment helemaal in de Halloween sferen. Ik vind het gewoon zoveel gezelligheid geven aan de maand oktober waarin we eigenlijk nog zo moeten wennen aan het feit dat de zomer voorbij is. Pompoenen zijn op dit moment heel makkelijk te verkrijgen in supermarkten en als je in een gebied woont, waar veel platteland is, zijn er ook genoeg boeren die ze momenteel aanbieden.
3. Maak een Pumpkin Spice Late. Het meeste populaire drankje voor de herfst. Ik deel het recept die ik graag gebruik.


Wat heb je nodig:

  • 300 gram pompoenpuree

  • 2 eetlepels suiker

  • 2 eetlepels vanille extract

  • 1 theelepel pompoenkruiden

  • 120 ml sterke espresso

  • 500 ml volle melk

  • 1 theelepel kaneel

  • Snufje noodmuskaat


Voeg alles toe en stop het in de blender. Giet het mengsel in een mooi kopje en voeg uiteindelijk nog de espresso toe.


Omdat ik nog veel meer kan bedenken, komt er ook nog een november en december variant op dit artikel. Wat vind jij het leukste om te doen tijdens deze cosy maanden?

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven